MSc, Ph.D. C., PMP, CSM, CSP, PMI-ACP, PRINCE2 Practitioner+Agile Trainer, ITIL, MSF, MOS, MCT, CTT+" href="/" /> MSc, Ph.D. C., PMP, CSM, CSP, PMI-ACP, PRINCE2 Practitioner+Agile Trainer, ITIL, MSF, MOS, MCT, CTT+ (RSS)" href="http://blog.12pm.gr/syndication.axd" /> MSc, Ph.D. C., PMP, CSM, CSP, PMI-ACP, PRINCE2 Practitioner+Agile Trainer, ITIL, MSF, MOS, MCT, CTT+ (ATOM)" href="http://blog.12pm.gr/syndication.axd?format=atom" /> MSc, Ph.D. C., PMP, CSM, CSP, PMI-ACP, PRINCE2 Practitioner+Agile Trainer, ITIL, MSF, MOS, MCT, CTT+" href="http://blog.12pm.gr/opensearch.axd" />

Εκπαίδευση και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Project Management (PRINCE2, PMP), ITIL, SCRUM, AGILE, BUSINESS ANALYSIS (PMI-PBA, CBAP), Microsoft Project, Lean Six Sigma

Όταν η Ελλάδα είχε TETRA κάποιοι δεν ήξεραν τι είναι PETRA...

Όταν η Ελλάδα είχε TETRA κάποιοι δεν ήξεραν τι είναι PETRA...

31.August.2014, 09:08
Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) εγκαταλείπει το TETRA και τους ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ και προσανατολίζεται στην χρήση της ΦΡΥΚΤΩΡΙΑΣ...
http://www.poasy.gr/web/index.php?option=com_content&view=article&id=1924
http://www.djdb.me/2014/08/02/telecoms/4148/ellada-tetra-c4i-katarghsh/

Σαν χώρα είμαστε τόσο προηγμένοι τεχνολογικά που τα TETRA τα έχουμε γραμμένα κανονικά. Όταν η Ελλάδα είχε TETRA κάποιοι δεν ήξεραν τι είναι η PETRA (πέτρα, λίθος, στουρνάρι, κλπ)

Σιγά μην πληρώσουμε για την συντήρηση του TETRA. Όταν τα αγοράσαμε (πρόγραμμα C4I), δεν καταλάβαμε ότι τα συστήματα και τα projects έχουν δύο κατηγορίες κόστους:
  • το CapEx (Capital Expenditure) αρχικό κόστος επένδυσης και το
  • το OpEx (Operating Expenditure) κόστος συντήρησης και λειτουργίας
 Έτσι το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ένος συστήματος ή ενός έργου είναι: LCC (Life Cycle Costing) ή TCO (Total Cost of Ownership)= CapEx + OpEx
 
Αφού τώρα δεν έχουμε να πληρώσουμε το OpEx, εγκαταλείπουμε το TETRA. Έτσι επανερχόμαστε σε ένα από τα πρώτα σύστηματα επικοινωνίας που χρησιμοποίησει η ανθρωπότητα, την ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ.

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ήταν ένα σύστημα συνεννόησης στην αρχαία Ελλάδα με σημάδια που μεταβιβάζονταν από περιοχή σε περιοχή με τη χρήση πυρσών στη διάρκεια της νύκτας (φρυκτός=πυρσός και ώρα = φροντίδα).

Ο Αισχύλος στο έργο του Αγαμέμνων περιγράφει την είδηση της πτώσης της Τροίας, η οποία μεταδόθηκε ως τις Μυκήνες με τις φρυκτωρίες.

Ενδιάμεσοι σταθμοί μεταδόσεως υπήρχαν :
  • στην Ίδη της Μυσίας 
  • στο Ακρωτήρι της Λήμνου (σημερινή Πλάκα)
  • στον Άθω 
  • στο βουνό Μάκιστο και
  • στις πλαγιές του Αραχναίου.
Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πολλούς αιώνες μέχρι το 1850 αλλά μπορούσε να μεταφέρει μηνύματα μόνο με ένα κοινό κώδικα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάθε βουνοκορφή και ραχούλα της Ελλάδας θα χτιστούν ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ και θα προσληφθούν Δημόσιοι υπάλληλοι που θα κάνουν βάρδιες για την μεταφορά των οπτικών μηνυμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα για τις ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CF%85%CE%BA%CF%84%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1




 
Comments are closed